Perfil Camí dels Bons Homes

El contenido de esta página requiere una versión más reciente de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player

jueves, 16 de octubre de 2008

Diaris Digitals

A qui teniu una petita introducció a grans trets del que he pogut observar comparant els diferents diaris digitals como ara son: La Vanguardia, El Periódico, 3cat24.cat, l’Avui, DiariGirona.

Como a primera característica, la participació i interactivitat es pot dir que el Periódico incorpora la possibilitat de fer comentaris de la noticia, així como la resta de diaris digitals el 3cat24, l’Avui, La Vanguardia, DiariGirona, també permeten la participació amb l’aportació de comentaris. Un altre observació que ens ofereix gairebé tots els diari digital el Periódico, La Vanguardia, és l’accés al servei de missatges SMS per rebre noticies al mòbil, per poder estar informat en tot moment de les noticies més actuals.

Aquí teniu l‘enllaç:

El Periódico http://www.elperiodico.com/info/alertasms/

La Vanguardia http://www.lavanguardia.es/entumovil/index.html


A continuació teniu una impressió de pantalla del diferents serveis de participació i interactivitat que presenta el Periódico i l’Avui.

El Periódico, barra d’eines que ofereix els següents serveis:


L’Avui, barra d’eines que trobem a sobre i sota de cada article:


En quan a la accessibilitat, no està preparada per a que tothom pugui accedir i consultar qualsevol cosa del diari; ja que el diari digital El Periódico es l’únic que incorpora la possibilitat de poder traduir la plana de Castellà a Català, cosa que en els altres diaris digitals, 3cat24.cat, l’Avui, la Vanguardia, DiariGirona no disposen d’aquesta possibilitat.

La usabilitat és molt correcta a tots cinc diaris digitals, ja que per exemple en la web del Avui podem trobar enllaços que ens porten a altres titulars, que són noticies que estan directament relacionades amb la noticia principal. Un altre dada que fa que millori la usabilitat són les seccions com per exemple, els mes llegits, els més votats...

Com heu pogut veure abans l’Avui incorpora a sobre y a sota de cada noticia una barra d’eines amb diferents icones que ofereixen a l’usuari varis serveis, com ara vota per l’article, dir si t’agrada’t, si vols enviar.lo a un correu i fins i tot et dona la possibilitat de enviar alguna correcció de l’article, cosa que cap dels altres diaris digitals disposa. El Periódico i el 3cat24.cat també incorpora alguns d’aquests serveis, però La Vanguardia i DiariGirona et donen només la possibilitat de imprimir, enviar per email o votar.

Si tractem el tema de la redacció, podem observar que tots els diaris digitals utilitzen títols de primer nivell però hi ha que incorporen també el títols de segon nivell com ara són La Vanguardia i L’Avui. La Vanguardia guarda una maquetació no molt acurada en quan a la pàgina principal ja que presenta el titular principal amb un espai que es veu molt bé definit però després quan baixes una mica es veu un seguit de noticies en dues columnes que fa que la vista es perdi i així no pots trobar fàcilment el que l’usuari desitja trobar ràpidament.

Per altre banda, El Periódico i el 3cat24.cat he observant que més o menys la maquetació és semblant en quan a la pàgina principal, ja que mantenen la noticia principal en la part superior de la pàgina i amb una columna a la dreta per mostrar altres noticies del dia però de menys importància. L’avui.cat mostra a la seva part superior esquerra l’article principal del dia amb un espai molt més ample que el Periódico, el 3cat24.cat, DiariGirona i La Vanguardia.

Amb això ja tenim les primeres impressions, ara caldrà que les tractem a classe.

Juan
Publicar un comentario