Perfil Camí dels Bons Homes

El contenido de esta página requiere una versión más reciente de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player

jueves, 8 de mayo de 2008

Diaris Digitals

A la assignatura de publicació electrònica el professor ens a encarregat que fem l’estudi de diferents diaris digitals basant-nos en dues fonts, ALEXA a nivell internacional i l’OJD a Espanya que ofereix els següents serveis entre altres:
- Control i emissions d’actes de difució.
- Consulta de dades a traves d’Internet.
- Servi Online de descarrega de base de dades.
- Control mensual de diaris.
- Servicio Online de descarrega de base de dade.
- Control mensual de diaris i Servei de certificació de difusió qualificada.

De tota la llista de diaris digitals que podíem estudiar, he seleccionat els següents:
El Periódico, 3cat24.cat, l'Avui.cat

En quan a la possibilitat de participació i interactivitat podem dir que el Periódico es l’únic que no deixa fer comentaris de la noticia i en canvi el 3cat24 i l’Avui permeten la participació amb l’aportació de comentaris a la noticia. Un altre observació que ens ofereix el diari digital el Periódico es l’accés al servei de missatges SMS per rebre noticies al mòbil i que estiguis informat en tot moment de les noticies més actuals.

Aquí teniu l‘enllaç
El Periódico http://www.elperiodico.com/info/alertasms/
Per 3cat24.cat http://www.3cat24.cat/mobils/

En quan a la accessibilitat, no està preparada per a que tothom pugui accedir i consultar qualsevol cosa del diari però el que si que trobem a el Periódico es la possibilitat de traduir la plana de Castellà a Català, cosa que en els altres dos, 3cat24.cat i l’Avui no disposen d’aquesta possibilitat. La usabilitat son molt correctes a tots tres diaris digitals ja que per exemple en la web del Periódico podem trobar enllaços que ens porten a altres titulars, els mes llegits, els més votats...

Si tractem el tema de la redacció podem observar que tots tres diaris digitals utilitzen títols de primer nivell i no fan servir cap títol de segon nivell en cap de les noticies.

He observat que mes o menys trobem una maquetació semblant en quan a la pàgina del Periódico i la del 3cat24.cat, ja que mantenen la noticia principal en la part superior de la pàgina i amb una columna a la dreta per mostrar altres noticies del dia però de menys importància. L’avui.cat mostra a la seva part superior de la fa servir un espai més ampli per mostrar la noticia principal, no com el Periódico o el 3cat24.cat.

No hay comentarios: